Je bent hier:

Sport op school? Leerlingen wagen zich aan muurklimmen 7.11.2018

07/11/2018 - Sport op school beperkt zich zeker niet tot het uitoefenen van balsporten of het beoefenen van allerhande atletiekdisciplines, en al zeker niet in onze optie Sport. Onze leerlingen uit de derde graad  waagden zich op woensdag dan ook aan een lessenreeks muurklimmen in de klimzaal Den Oosthoek in De Panne. Op het programma stond het aanleren van verschillende knopen, klimtechnieken en correct beveiligen.

Lees meer over Sport op school? Leerlingen wagen zich aan muurklimmen
Sport op school? Leerlingen wagen zich aan muurklimmen

Franse filmcultuur opsnuiven 7.11.2018

06/11/2018 – Op dinsdagvoormiddag mochten onze leerlingen uit het derde en vierde jaar (ASO) een vleugje van de Franse filmcultuur opsnuiven. In de theaterzaal van het cultuurcentrum CasinoKoksijde werd de film ‘Au Revoir Là-Haut’ vertoond, waarin twee oud-strijders hun hoofd boven water proberen te houden in het naoorlogse Parijs. Recensenten omschreven de film als “een ongemakkelijk, maar charmant sprookje voor volwassenen” en ook onze leerlingen konden het verhaal best smaken. Ongetwijfeld een aanrader voor de vele koude winteravonden die volgen.

Lees meer over Franse filmcultuur opsnuiven
Franse filmcultuur opsnuiven

Schrijf je nu in voor ons Mosselfestijn 2.10.2018

Op zondag 21 oktober organiseert de Vriendenkring atheneum Veurne de derde editie van ons Mosselfestijn. De opbrengst zal dit schooljaar integraal geïnvesteerd worden in het "pimpen" van de speelplaats, zodat we deze nog gezelliger kunnen maken voor onze leerlingen.

Draag je onze school een warme hart toe en wil je graag een leuke middag beleven, schrijf je dan nu in voor ons Mosselfestijn. Wie meer info hierover wenst, kan terecht op ons secretariaat. Ook de voorverkoop verloopt via het secretariaat of via onze leerlingen.

Lees meer over Schrijf je nu in voor ons Mosselfestijn
Schrijf je nu in voor ons Mosselfestijn

Sportiviteit op de Scholenwedloop 26.9.2018

26/09/2018 - Op woensdagnamiddag gaven onze leerlingen opnieuw het beste van zichzelf op de scholenveldloop. Iedereen vertrok met de olympische gedachte naar het sportpark van Nieuwpoort, maar enkelen vonden dit onvoldoende en gingen voor... 'delen is belangrijker dan winnen, maar een podiumplaats halen is toch wel mijn doel'. Dit deden ze dan ook, want we namen vier medailles (één zilveren en drie gouden) en een gedeelde derde plaats terug mee naar Veurne:

1ste jaar: Celeste Lepee: zilver

2de jaar: Thaïs De Belder: goud

3de jaar: Cis Van Biervliet: goud

5de jaar: Willem Platevoet (gedeelde derde plaats)

leerkracht: Jonie Vanhoutte: goud

Proficiat aan al onze leerlingen!

 

Lees meer over Sportiviteit op de Scholenwedloop
Sportiviteit op de Scholenwedloop

Oudervereniging sponsort aankoop van vijf laptops 11.9.2018

06/09/2018 - Tijdens het schooljaar 2010-2011 werd een eerste reeks laptops aangekocht. Deze werden tijdens de lessen gebruikt door de leerlingen voor allerhande ICT-opdrachten.  In de daaropvolgende jaren werden het arsenaal aan laptops uitgebreid, zodat ook voor andere vakgroepen een reeks laptops ter beschikking stond.

Sinds enkele jaren zijn gaandeweg enkele laptops defect geraakt, en tot op heden was er onvoldoende budget om de defecte laptops te vervangen.

De oudervereniging kocht met de opbrengst van enkele van haar activiteiten – zoals onder andere het mosselfestijn -  vijf laptops aan, ter vervanging van de defecte toestellen.  Op deze manier draagt de oudervereniging nu haar steentje bij in het onderhoud van de ICT-infrastructuur!

Zo zie je maar: steun aan de oudervereniging komt de leerlingen opnieuw ten goede.

De school is de oudervereniging hiervoor dankbaar!

Lees meer over Oudervereniging sponsort aankoop van vijf laptops
Oudervereniging sponsort aankoop van vijf laptops

Leerlingen verkennen rechtbank 26.1.2018

25/01/2018 - Ivo Poppe of de ‘diaken des doods’ staat momenteel in Brugge terecht voor de moord op tien bejaarden. Onze zesdejaars uit de economische richting (ASO) en handelsrichting (TSO) kregen op donderdag de kans om een zittingsdag van het assisenproces tegen de man in kwestie bij te wonen.

Lees meer over Leerlingen verkennen rechtbank
Leerlingen verkennen rechtbank