Je bent hier:

Fietsencontrole op school 8.11.2019

08/08/2019 - Met de donkere wintermaanden in het vooruitzicht is verkeersveiligheid, specifiek zichtbaarheid in het verkeer van de zwakke weggebruiker, van groot belang. Daarom werden vrijdag op school, in samenwerking met de lokale politie, alle fietsen gecontroleerd.

Lees meer over Fietsencontrole op school
Fietsencontrole op school

Eerste actie voor De Warmste Week van start gegaan 8.11.2019

08/11/2019 - Onze leerlingenraad engageert zich dit schooljaar voor De Warmste Week van Studio Brussel. Vanaf heden zullen de leerlingen van de leerlingenraad elke vrijdag tijdens de speeltijd warme chocolademelk verkopen ten voordele van een goed doel. De opbrengst gaat integraal naar 'Mama Na Watoto', een vzw die instaat voor het begeleiden van kwetsbare tieners uit de sloppenwijken in Kenya. Oud-leerling Siegline Driesse is er vroedvrouw en ondersteunt de vzw. En de chocolademelk? Die werd vandaag alvast flink gesmaakt ...

Lees meer over Eerste actie voor De Warmste Week van start gegaan
Eerste actie voor De Warmste Week van start gegaan

Naar de film met de eerste graad 5.11.2019

05/11/2019 - Onze volledige eerste graad mocht op dinsdagvoormiddag plaatsnemen op de banken van het cultuurcentrum c.c. CasinoKoksijde voor de filmtopper 'Eight Grade'. De bekroonde Amerikaanse komedie vertelt het verhaal van een twaalfjarig meisje dat worstelt met de overgang van de lagere naar de middelbare school.

Lees meer over Naar de film met de eerste graad
Naar de film met de eerste graad

Prachtige resultaten tijdens provinciale kampioenschappen veldlopen 29.10.2019

23/10/2019 - Celeste, Thaïs , Thian en Cis namen op woensdag deel aan de provinciale kampioenschappen veldlopen voor scholen in Roeselare. Zij verdienden hun selectie op basis van hun uitstekende resultaten op lokale loopwedstrijden. Ook tijdens dit kampioenschap behaalden zij resultaten om trots op te zijn. Zo finishten ze allemaal binnen de top acht, Celeste behaalde zelfs een bronzen medaille.

Lees meer over Prachtige resultaten tijdens provinciale kampioenschappen veldlopen
Prachtige resultaten tijdens provinciale kampioenschappen veldlopen

Smullen tijdens ons vierde Mosselfestijn 23.10.2019

20/10/2019 - Zondag mochten we weer heel wat volk verwelkomen op de vierde editie van ons jaarlijks Mosselfestijn, dat door de ouderraad Vriendenkring Atheneum Veurne georganiseerd werd. De opbrengst wordt gebruikt voor allerhande schoolactiviteiten, zoals de jaarlijkse projectdag.

Met dank aan de ouderraad Vriendenkring Atheneum Veurne voor de organisatie, de leerlingen van het zesde jaar die massaal de handen uit de mouwen staken om alle sympathisanten van eten en drank te voorzien en natuurlijk iedereen die zondag naar de school afzakte en zo een bijdrage leverde.

Lees meer over Smullen tijdens ons vierde Mosselfestijn
Smullen tijdens ons vierde Mosselfestijn

Geslaagde GWP voor onze zesdejaars 4.10.2019

04/10/2019 - Naar goede gewoonte trokken onze zesdejaars opnieuw een weekje naar de Franse Vogezen op GWP met een goedgevulde agenda vol culturele, geschiedkundige, recreatieve en educatieve activiteiten. Zo bezochten ze er het Europees parlement in Straatsburg, het knekelhuis van Douamont, het oorlogsmuseum Mémorial de Verdun, het museum voor moderne kunst in Straatsburg ... Ontspannen kon dan weer tijdens het sportieve klimparcours tussen de bomen en een interactief spel gebaseerd op het televisieprogramma De Mol.

Lees meer over Geslaagde GWP voor onze zesdejaars
Geslaagde GWP voor onze zesdejaars

Schrijf je nu in voor ons Mosselfestijn 22.9.2019

Wie onze school graag een financieel duwtje in de rug geeft, kan op zondag 20 oktober in onze sportzaal terecht voor ons jaarlijks Mosselfestijn. De opbrengst zal worden gebruikt voor de jaarlijkse GWP en ter ondersteuning van andere schoolactiviteiten en wordt georganiseerd door de ouderraad Vriendenkring Atheneum Veurne. Ook wie geen mosselen lust, is meer dan welkom. Voor hen voorzien wij vol-au-vent met frietjes. Tickets zijn via de school en/of de leerlingen verkrijgbaar. Wil je onze school steunen? Schrijf je dan snel in.

Lees meer over Schrijf je nu in voor ons Mosselfestijn
Schrijf je nu in voor ons Mosselfestijn

Deelname aan Veurnse Stratenloop 14.9.2019

13/09/2019 - Ook tijdens de vijfde editie van de stratenloop Laat Mie Moar Lopen in Veurne was onze school opnieuw van de partij. Bij de jongens werd Cis van Biervliet eindwinnaar in zijn leeftijdscategorie, bij de meisjes eindigden Thais De Belder en Celeste Lepee op de eerste en tweede plaats in hun leeftijdscategorie. Proficiat alvast aan alle deelnemers.

Lees meer over Deelname aan Veurnse Stratenloop
Deelname aan Veurnse Stratenloop