Je bent hier:

Vijfdejaars bezoeken VRT in Brussel 18.3.2019

18/03/2019 - Terwijl de zesdejaars in de Vogezen vertoeven, trekken ook de vijfdejaars eropuit. Zij bezochten op dinsdag de VRT, waar ze de studio's van verschillende televisieprogramma's van dichterbij konden bekijken en ze zelfs even het woord mochten nemen tijdens een radioprogramma op MNM. Hun dagje uit in Brussel werd afgesloten met een stadswandeling langs enkele populaire bezienswaardigheden.

Lees meer over Vijfdejaars bezoeken VRT in Brussel
Vijfdejaars bezoeken VRT in Brussel

Kussengevecht op speelplaats tijdens Nationale Pyjamadag 16.3.2019

15/03/2019 - Op vrijdag ging opnieuw de nationale Pyjamadag van Bednet door. Op die dag tonen scholen in het hele land zich solidair met kinderen en jongeren die door een langdurige ziekte niet naar school kunnen. Ook GO! atheneum Veurne Centrum deed dit schooljaar mee met een bijzondere actie.

Zo organiseerden wij een gigantisch kussengevecht met meer dan vierhonderd leerlingen op een reusachtig ‘bed’ op onze speelplaats. Dit vond plaats tijdens onze voormiddagspeeltijd. Op die manier willen wij mee het belang van Bednet helpen onderstrepen. Hoe verrijkend internetonderwijs kan zijn, weten wij ten slotte uit eigen ervaring.

“Zonder Bednet zou ik nooit in staat zijn geweest om dit schooljaar af te studeren,” benadrukt Shanya Andries (19) uit de richting Latijn-Moderne Talen. Bij deze laatstejaarsstudente werd op elfjarige leeftijd een hersentumor op de hypofyse ontdekt. Dankzij Bednet kon ze uiteindelijk twee jaar lang, in het derde en vierde jaar, internetonderwijs volgen.

Lees meer over Kussengevecht op speelplaats tijdens Nationale Pyjamadag
Kussengevecht op speelplaats tijdens Nationale Pyjamadag

Rozenactie voor Valentijnsdag 17.2.2019

14/02/2019 - Onze leerlingenraad van de eerste graad organiseerde naar aanleiding van Valentijnsdag opnieuw een ludieke actie. Zo konden leerlingen, leerkrachten en ondersteunend personeel elkaar in de bloemetjes zetten met een roosje, dat door de leerlingen van de leerlingenraad aan de persoon in kwestie overhandigd werd. Ook dit jaar was de actie naar goede gewoonte een gigantisch succes. Er werden in totaal +/- 450 roosjes verdeeld.

Lees meer over Rozenactie voor Valentijnsdag
Rozenactie voor Valentijnsdag

Steun de mini-onderneming van onze zesdejaars 11.2.2019

Onze leerlingen uit 6 Handel en 6 Economie werken dit schooljaar voor het eerst samen aan een overkoepelend project: de mini-onderneming. Onder begeleiding van het lerarenteam richten ze samen een onderneming op kleine schaal op.  Met Marbella verkopen ze zelfgemaakte armbandjes op school, via de leerlingen van onze school of via hun website. De armbandjes worden verkocht in verschillende kleuren en verschillende maten. Ze zijn voor iedereen, zowel voor meisjes als jongens, groot en klein. De betaling gebeurt bij levering.

Wil je onze zesdejaars graag steunen? Neem dan een kijkje op de website van Marbella.

Lees meer over Steun de mini-onderneming van onze zesdejaars
Steun de mini-onderneming van onze zesdejaars

Schrijf je nu in voor de YWPA-Award 2.2.2019

De YWPA-Award beloont jonge vrouwen tussen 16 en 19 jaar, niet voor hun uitzonderlijke schoolprestaties of mooie sportuitslagen, maar voor hun beginnende en succesvolle leiderschapsvaardigheden en hun actieve inzet in de vrijwilligerssector. Zet jij je in voor een goed doel of doe je vrijwilligerswerk, dien dan je kandidatuur in. Klik hier voor meer informatie.

Lees meer over Schrijf je nu in voor de YWPA-Award
Schrijf je nu in voor de YWPA-Award

Zesdejaars bezoeken SID-in 25.1.2019

25/01/2019 - Voor veel laatstejaarsstudenten start binnenkort een nieuwe, beslissende periode in hun leven. Ze verlaten de vertrouwde schoolbanken en ze vatten verdere studies aan of ze wagen hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. Ons team van leerlingenbegeleiders staat hen bij met raad en daad en bezoekt elk jaar samen met hen de studie-informatiedagen (SID-ins) in Kortrijk. Ter plaatse kunnen de leerlingen informatie inwinnen over de opleidingen en studiemogelijkheden van de verschillende hogescholen, universiteiten en andere onderwijsinstellingen in Vlaanderen en kunnen ze aan een stand van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) terecht met hun vragen over de verschillende beroepen op de arbeidsmarkt, over mogelijke tewerkstelling en verdere opleidingen in bedrijven en organisaties.

Lees meer over Zesdejaars bezoeken SID-in
Zesdejaars bezoeken SID-in

Toerismeleerlingen gidsen OCMW Geraardsbergen rond 1.12.2018

30/11/2018 - Op vrijdag gidsten onze toerismeleerlingen uit de derde graad een groep van OCMW Geraardsbergen rond in Gent. Deze uitstap kaderde binnen een samenwerkingsverband van de school met Toerisme Vlaanderen, meer bepaald het digitale platform ‘Vakantieschakel’, dat vakantie voor iedereen toegankelijk maakt. Ook onze school heeft zich geëngageerd en biedt gratis rondleidingen aan in een aantal steden in Vlaanderen. De voorbije twee jaar vonden deze plaats in Veurne en Brugge, dit jaar was Gent aan de beurt.

Lees meer over Toerismeleerlingen gidsen OCMW Geraardsbergen rond
Toerismeleerlingen gidsen OCMW Geraardsbergen rond

Eten we binnenkort allemaal zeewier? Rikolto geeft woord en uitleg 14.11.2018

13/11/2018 - Zeewier eten?! Dat deden onze leerlingen waarschijnlijk nooit eerder. Dinsdag konden ze dan ook voor het eerst zelf ervaren hoe dit smaakt, en vooral waarom dit plots op ons menu komt te staan.  Rikolto (Vredeseilanden) kwam met een standje woord en uitleg geven over dit 'voedsel van de toekomst', dat mogelijk onze toekomstige voedselproblemen uit de wereld kan helpen.

Lees meer over Eten we binnenkort allemaal zeewier? Rikolto geeft woord en uitleg
Eten we binnenkort allemaal zeewier? Rikolto geeft woord en uitleg