Je bent hier:

In de krant! Leerling print ook gezichtsschermen voor dokters 1.4.2020

01/04/2020 - Een van onze leerkrachten, Diederik D'hert, startte vorige week met het printen van gezichtsschermen, en ook één van onze leerlingen is op eigen initiatief aan de slag gegaan met zijn 3D-printer. Tussen de digitale lessen door is hij druk in de weer om onze lokale dokters uit de nood te helpen. Bedankt, Sam. Lees hier het volledige artikel.

Lees meer over In de krant! Leerling print ook gezichtsschermen voor dokters
In de krant! Leerling print ook gezichtsschermen voor dokters

In de krant! Leerkracht print gezichtsschermen voor medisch personeel 31.3.2020

27/03/2020 - Diederik D'Hert, leerkracht wetenschappen in de tweede en derde graad van onze school, is druk in de weer met het printen van gezichtsschermen voor artsen en zorgverleners in de regio met een 3D-printer. Gemiddeld duurt het vijf uur om één gezichtsscherm te maken, waardoor hij gestart is met een crowdfunding om meer printers aan te kunnen kopen. Wil je graag een duit in het zakje doen? Dit kan. Klik hier

Lees meer over In de krant! Leerkracht print gezichtsschermen voor medisch personeel
In de krant! Leerkracht print gezichtsschermen voor medisch personeel

Ook één van onze leerkrachten deelt haar advies in Het Nieuwsblad ... 25.3.2020

Eveline Goens, leerkracht economie in het 5de en 6de middelbaar aan GO! atheneum Veurne Centrum

“Hou een routine aan en volg die als ouder mee op. Het is niet erg als pubers wat langer opblijven of langer slapen, zolang ze telkens op een vast uur werken voor school. Leerlingen uit het vijfde of zesde middelbaar moeten zelf in staat zijn om een planning op te maken. Mijn eigen kinderen laat ik naast die schooltaken ook helpen in huis, eten maken, werken in de tuin, … zo leren ze dingen die ze op school niet leren.”

“Wees geen helikopterouder: zorg dat je weet welke taken ze hebben, help als ze vragen hebben, maar kijk niet de hele tijd op hun vingers. Het is als ouder veel moeilijker een taak op te leggen dan als leerkracht. Tegen een leerkracht zullen ze niet snel durven te zeggen: Nu niet, ik heb geen zin. Als er bij een bepaald vak een probleem is, maak er dan geen ruzie over. Probeer het positief te benaderen, door bijvoorbeeld te belonen als ze toch hun wiskunde-oefeningen maken. Betrokkenheid is goed, maar je moet als ouder de leerkracht niet vervangen. Uiteindelijk moeten ze leren dat het hun eigen verantwoordelijkheid is om taken tot een goed einde te brengen.”

Lees meer over Ook één van onze leerkrachten deelt haar advies in Het Nieuwsblad ...
Ook één van onze leerkrachten deelt haar advies in Het Nieuwsblad ...

Warme oproep! Wie komt een workshop geven op onze projectdag? 1.3.2020

Op dinsdag 19/05/20 organiseert onze leerlingenraad voor de veertiende keer de projectdag. Thema dit jaar is Azië. Zoals gewoonlijk kunnen we deze themadag alleen maar op poten zetten met de hulp van heel wat vrijwilligers. Vandaar dus deze oproep: ken (of ben) jij iemand die een workshop binnen het thema Azië kan geven op 19 mei? Heb je ideeën of kan je ons in contact brengen met mensen die een workshop kunnen geven? Aarzel niet en geef ons dan zeker een seintje. Alvast bedankt!

Lees meer over Warme oproep! Wie komt een workshop geven op onze projectdag?
Warme oproep! Wie komt een workshop geven op onze projectdag?

Valentijn vieren binnen de schoolmuren 16.2.2020

14/02/2020 - Valentijnsdag ging ook op onze school niet onopgemerkt voorbij. Zo was de valentijnsactie van de leerlingenraad, waarbij leerlingen en leerkrachten roosjes konden schenken aan iedereen die ze liefhebben of appreciëren, alweer een groot succes. Er werden maar liefst 500 rozen uitgedeeld. Onder het motto ‘spread the love’ stelden de leerlingen van de leerlingenraad ook nog een photobooth op. Iedereen die wat liefde wilde delen, kon samen op de foto. En ook tijdens een kunstproject van de levensbeschouwelijke vakken werden geschenkjes uitgewisseld.

Lees meer over Valentijn vieren binnen de schoolmuren
Valentijn vieren binnen de schoolmuren

Leerlingen prijzen onze studierichtingen aan elkaar aan 11.2.2020

11/02/2020 - De juiste studiekeuze maken is niet evident. Leerlingen uit het tweede, vierde en zesde jaar komen dan ook vaak voor dilemma’s te staan. Om die reden vond op dinsdagnamiddag de minibeurs plaats, waar enkele derdejaars en zesdejaars in de polyvalente zaal hun eigen richting kwamen promoten en vragen van tweedejaars en vierdejaars kwamen beantwoorden. De beurs werkt voor onze leerlingen drempelverlagend. De leerlingen zijn immers echte ervaringsdeskundigen, die beter dan wie dan ook de werkelijke inhoud van de cursussen en lessen kunnen omschrijven.

Lees meer over Leerlingen prijzen onze studierichtingen aan elkaar aan
Leerlingen prijzen onze studierichtingen aan elkaar aan

Leerlingenraad zamelt geld in voor Rikolto 12.1.2020

09/01/2020 - Tijdens de middagpauze op zowel donderdag als vrijdag verkocht onze leerlingenraad aan een standje bij de refter een houten lepel of gadget  om de werking van Rikolto te ondersteunen. Rikolto, het vroegere Vredeseilanden, zet zich in voor een beter en rechtvaardiger voedselsysteem. Tijdens het weekend van tien, elf en twaalf januari gaan er over heel Vlaanderen tal van acties door ten voordele van Rikolto. Ook wij leverden een kleine bijdrage.

 

Lees meer over Leerlingenraad zamelt geld in voor Rikolto
Leerlingenraad zamelt geld in voor Rikolto