Je bent hier:

Atheneum Veurne Centrum eert zijn oorlogsslachtoffers

Op veertien november vond voor de derde keer op rij een officiƫle herdenkingsplechtigheid plaats om alle gesneuvelde oorlogsslachtoffers die ooit op onze school een opleiding volgden of er lesgaven te eren.
De plechtigheid werd bijgewoond door enkele gemeenteraadsleden en schepenen van Veurne, afgevaardigden van de vaderlandslievende verenigingen, erepersoneelsleden, de directies van de basisschool en de secundaire school, leerkrachten en leerlingen. De leerlingen werden zelf ook betrokken bij de plechtigheid. Zo brachten de leerlingen uit de lagere school een passend eerbetoon met muziek en dans. Een leerling van de secundaire school bracht, getooid in een origineel uniform van het Belgische leger uit 1914, een voordracht.
Voor de twee bronzen gedenkplaten, die al drie schooljaren op de hoek van de Smissestraat met de Handboogstraat hangen, werden uiteindelijk bloemenkransen neergelegd, door de directies van de school, de afgevaardigden van de oud-leerlingenbond en door de gemeenteraad. De herdenkingsplechtigheid werd in alle sereniteit afgesloten met een minuut stilte voor de gesneuvelden, klaroengeschal en doedelzakmuziek.