top of page
school-2051712_960_720.jpg

EERSTE graad

=

talenten ontdekken

1ste jaar

2de jaar

Knipsel.PNG
Knipsel2.PNG

In het lesuur studieboost wordt afgestemd op de specifieke noden van elk individueel kind en kan ingevuld worden als vakspecifieke of algemene remediëring, verdieping van de bestaande leerstof of verkenning van andere modules.

Knipsel3.PNG
Knipsel4.PNG

KEUZE (4u)

KEUZE (5u)

LATIJN

 

EERSTE JAAR

Welkom in de klassieke oudheid! Sommigen kennen de Romeinen waarschijnlijk al uit de verhalen van Asterix. Welke taal spraken zij nu echt? Je komt het allemaal te weten in de module Latijn. Het aangeleerde vocabularium en de grammatica vormen bovendien een uitstekende basis voor het aanleren van moderne talen. Ook wordt je geheugen getraind, leer je logisch redeneren en probleemoplossend denken. Deze vaardigheden kan je later gebruiken in heel wat andere vakken.

 

In het eerste jaar kan je ervoor kiezen om de keuzemodule Latijn in vier lestijden of in twee lestijden te volgen. Wanneer je voor de laatste optie kiest, kan je de module met de volgende andere modules combineren:

  • Wetenschappen (2u)

  • Cultuur (2u)

  • Ondernemen (2u)

  • Sport (2u)

1 latijn

LATIJN MET INITIATIE GRIEKS

 

TWEEDE JAAR

Beviel de allereerste kennismaking met de Romeinse taal en cultuur je? Wil je je graag verder verdiepen in de intrigerende wereld van de klassieke oudheid? Dat kan in de richting Klassieke Talen. Ook Grieks wordt in het 2de jaar voor het eerst geïntroduceerd. Met een gezonde interesse in talen, cultuur en een gezonde dosis werklust en nieuwsgierigheid zit je hier aan het juiste adres.

In deze richting worden Latijn en initiatie Grieks aangevuld met wetenschappelijk werk. Zo beschik je over een taalkundige én een sterk wiskundig-wetenschappelijke basis.

Enkele logische vervolgrichtingen binnen onze school zijn Latijn of Natuurwetenschappen in aso.

2 Latijn met initiatie Grieks

STEM

 

EERSTE JAAR

 

Zoek je praktische toepassingen achter wiskunde en wetenschappen? Ben je benieuwd hoe een raket vliegt en … wil je er zelf één ontwerpen?

Welkom in de module STEM, waarin wetenschap, technologie, ingenieurswetenschappen en wiskunde elkaar de hand reiken. De wondere wereld van onder meer informatica, robotica, research en development geven hun geheimen stap voor stap prijs. Al die toepassingen zullen wetenschappen en wiskunde in de 2de en 3de graad een pak aantrekkelijker maken.

 

Voor deze module worden vier lestijden per week uitgetrokken: ze kan dus niet gecombineerd worden met een andere module.

1 stem

STEM - WETENSCHAPPEN

 

TWEEDE JAAR

 

Was je altijd al gefascineerd door technologie? Wil je nu toch wel eens weten hoe je de werking van toestellen kan verklaren? Hoe je ze zelf kan ontwerpen? Wil je de toepassingen zien van al die wiskunde en natuurwetenschappen en/of ben je een geboren ingenieur? Kies dan voor de basisoptie STEM-Wetenschappen.

In deze richting wordt STEM-Wetenschappen aangevuld met wetenschappelijk werk. Een logische vervolgrichting binnen onze school is Natuurwetenschappen in aso.

2 stem-wetenschappen
1 wetenschappen

WETENSCHAPPEN

 

EERSTE JAAR

Denk jij vaak na over de werking van de wereld rondom jou? Alle geheimen daarvan worden onthuld in de module Wetenschappen, waarin aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica en wiskunde elkaar ontmoeten. Je bestudeert de natuurverschijnselen ook proefondervindelijk in onze goed uitgeruste labo’s en/of het technieklokaal.

 

De module ‘Wetenschappen’ kan je combineren met:

  • Latijn (2u)

  • Cultuur (2u)

  • Sport (2u)

  • Ondernemen (2u)

MODERNE TALEN - WETENSCHAPPEN

 

TWEEDE JAAR

Een lessenpakket met meer taal én meer wetenschappen? In de richting Moderne Talen en Wetenschappen kan je je talenknobbel en je wetenschappelijke vernuft in de praktijk omzetten. Zo scherp je met een extra uur Frans, Nederlands en Engels jouw communicatieve vaardigheden verder aan en mag je met twee extra uren natuurwetenschappen alvast je laboschort vastsjorren.

In deze richting kan je naast je basisoptie kiezen voor:

  • Cultuur (2u)

  • Sport (2u)

 

Enkele logische vervolgrichtingen binnen onze school zijn Economische Wetenschappen, Natuurwetenschappen of Humane Wetenschappen in aso of Toerisme in tso.

2 moderne talen - wetenschappen
1 ondernemen

ONDERNEMEN

 

EERSTE JAAR

Droom je van een bestaan als ondernemer? Dan is deze module jou op het lijf geschreven. Je trekt erop uit om ondernemers te interviewen, je zet samen met je klasgenoten een fictief bedrijfje op en je verdiept je in de basisbeginselen van de economie. Wil je na de 1ste graad je economische talenten verder ontplooien, kies dan voor de richting economische wetenschappen (aso) of de richting bedrijf en organisatie (tso).

 

In het 1ste jaar kan je ondernemen (2u) combineren met: 

  • Latijn (2 lestijden)

  • Wetenschappen (2 lestijden)

  • Cultuur (2 lestijden)

  • Sport (2 lestijden)

ECONOMIE EN ORGANISATIE

 

TWEEDE JAAR

Droom je van een eigen bedrijf? Ben je geboeid door consumentengedrag? Wil je meer te weten komen over het reilen en zeilen van de financiële wereld? De richting Economie en Organisatie brengt je de economische basisbeginselen bij.

In deze richting kan je naast je basisoptie kiezen voor:

  • Cultuur (2u)

  • Sport (2u)

 

Enkele logische vervolgrichtingen binnen onze school zijn Economische Wetenschappen of Humane Wetenschappen in aso of Bedrijf en Organisatie in tso.

2 econome en orgaisatie
1 cultuur

CULTUUR

 

EERSTE JAAR

Ben je een creatieve duizendpoot? Leef je voor jouw muziekinstrument of voor het podium? Of breng je met potlood en verf graag kleurrijke kunst voort? Dan kan de module cultuur je vast bekoren. Je proeft van kunst in al zijn vormen en gaat op ontdekking in de wereld van cultuur. Heeft de cultuurmicrobe jou te pakken, dan kan je in de 2de graad bijvoorbeeld kiezen voor humane wetenschappen of toerisme.

In het 1ste jaar kan je de module ‘Cultuur’ combineren met:

  • Latijn (2u)

  • Wetenschappen (2u)

  • Ondernemen (2u)

  • Sport (2u)

1 sport

SPORT

 

EERSTE JAAR

 

Wie een gezonde geest in een gezond lichaam nastreeft, dan zijn twee extra uren sport per week jou op het lijf geschreven. Je doet meer expertise op in de verschillende sportdisciplines uit de lessen lichamelijke opvoeding en je komt in contact met andere, minder bekende sporten.

De module ‘Sport’ kan je in het 1ste jaar combineren met:

  • Latijn (2u)

  • Wetenschappen (2u)

  • Cultuur (2u)

  • Ondernemen (2u)

bottom of page