top of page
IMG_2734.JPG

TWEEDE graad
=
talenten ontwikkelen

2 latijn

LATIJN

 

Uit de 1ste graad begrijp je al heel wat Latijnse woorden. De basisregels van de grammatica heb je ook al onder de knie.

 

In de 2de graad breid je deze kennis verder uit en leer je je weg terug te vinden in meer ingewikkelde zinsconstructies. De klassieke cultuur vergelijken we met de huidige manier van denken. Argumenteren en kritisch analyseren zal je nu snel leren beheersen.

Deze richting helpt je om vlot moderne vreemde talen aan te leren en wiskundig-wetenschappelijke problemen op te lossen.

Enkele logische vervolgrichtingen in de derde graad, binnen onze school zijn:

 • ASO (doorstroomfinaliteit):

       -Latijn - Wiskunde

       -Latijn - Moderne talen 

       -Wetenschappen - Wiskunde

ECONOMISCHE WETENSCHAPPEN

 

In de vakken van economie (handelseconomie en boekhouden) bestudeer je diverse marktvormen en economische mechanismen.  In algemene economie ga je kritisch met informatie om. Je gebruikt ICT-middelen om analyses te maken, terwijl je in bedrijfswetenschappen en recht de basis van de wetgeving en het bedrijfsleven bestudeert.

Enkele logische vervolgrichtingen in de derde graad, binnen onze school zijn:

 • ASO (doorstroomfinaliteit):-

       -Economie - Wiskunde

       -Economie - Moderne talen 

 • TSO (dubbele finaliteit):

       -Bedrijfsorganisatie (voor de vernieuwing: Handel)

2 economie
2 wetenschappen

NATUURWETENSCHAPPEN

 

Je verdiept je in biologie, chemie en fysica. Problemen tot hun kern herleiden wordt jouw specialiteit. Je kan je omgeving verbluffen met wat voor leken toverkunst lijkt. Observaties en spectaculaire experimenten maken deze richting spannend. Probleemoplossend denken staat centraal in de ruime wetenschappelijke en wiskundige leerinhouden van deze richting.

Afhankelijk van je interesses kan je de theorie drie lestijden per week koppelen aan de praktijk. Dit kan oa bij de optie wetenschappelijk onderzoek, waarbij je het laboratorium door en door leert kennen.

 

Of je kan je technologische kennis op aso - niveau verder uitbouwen in de optie STEM.

Dit is een prachtige voorbereiding op je ingenieursstudies. Er schuilt misschien wel een Stephen Hawking, Steve Jobs of Albert Einstein in jou...

 

Een logische vervolgrichting in de derde graad, binnen onze school is (onder andere) de richting Wetenschappen - Wiskunde.

2 humane

HUMANE WETENSCHAPPEN

De menselijke geest en het menselijke handelen ontrafel je helemaal in deze richting. Centraal staat een pakket gedrags- en cultuurwetenschappen, waarin je kennismaakt met sociologie, psychologie en antropologie.

De werking van onze maatschappij zal voor jou geen geheimen meer kennen. Volgens je eigen interesses kan je het basispakket aanvullen met twee wekelijkse lestijden culturele creatie of sport.

 

Enkele logische vervolgrichtingen in de derde graad, binnen onze school zijn:

 • ASO (doorstroomfinaliteit)

      -Humane Wetenschappen

 • TSO (dubbele finaliteit)

      -Toerisme

OPTIE CULTUUR

In onze cultuurgeoriënteerde richting ligt de nadruk op muzikale en plastische opvoeding. Binnen het vak plastische opvoeding (PO) wordt bijzondere aandacht besteed aan dimensies, vormen, licht en kleuren. Onder begeleiding leer je hoe je diverse beeldende technieken toepast en kunst beleeft en analyseert.

Binnen het vak muzikale opvoeding wordt klank, muziek en beweging gebruikt om zich uit te drukken, en er worden verbanden gelegd tussen cultuur en muziek.

OPTIE SPORT

Heb je interesse in een sterke ASO-opleiding, aangevuld met een degelijk pakket sport, dan ben je bij ons aan het juiste adres. De afwisseling sport met algemene vorming stimuleert je niet alleen sportief, maar ook mentaal. Sport en theorie worden als gelijkwaardig beschouwd en beoordeeld. 


Je krijgt een doordachte, intensieve opleiding met een persoonlijke opvolging door een enthousiast team (sport)leerkrachten. In deze uren worden sport en spel uitgediept en komen activiteiten aan bod waar in de gewone lesuren lichamelijke opvoeding geen tijd voor is. Zowel ploegsporten, individuele sporten als de wetenschappelijke benadering ervan staan op het programma.

2 handel

BEDRIJF EN ORGANISATIE 

(voormalige Handel)

 

Deze studie bereidt je voor op een job in de administratieve, boekhoudkundige, commerciële en logistieke diensten van een bedrijf. Je leert in theorie en praktijk hoe bedrijven en gezinnen elkaar ontmoeten op de handelsmarkt bij het aankopen en verkopen.


Ook is er speciale aandacht voor dactylografie, ter voorbereiding van het ontwikkelen van vaardigheden die van nut zijn om moderne ICT-apparaten en –toepassingen te gebruiken.


In deze richting hebben we ook veel aandacht voor talen. Zowel Nederlands, Frans als Engels

(Moderne Talen) staan op het menu. 

2 toerisme

TOERISME

GO! atheneum Veurne Centrum biedt als enige in de regio de richting Toerisme aan. Deze richting sluit nauw aan bij de ASO-richtingen en valt binnen het domein Economie en Organisatie.

Enige vereiste, is een interesse in de wereld om zich heen en de wil om hun mondiale kijk te verbreden. Want welke toekomstige reisleider kan zijn job naar behoren doen zonder andere talen te kennen? Welk reisbureau kan een trip uitwerken zonder daar de boekhouding bij te betrekken?

De nadruk ligt op:

 • incoming (inkomend toerisme)

 • domestic tourism (binnenlands toerisme)

 • recreatie

 • event

 • hospitality (gastvrijheid)

 

Naast het vak toerisme zelf en sociale geografie, staan volgende vakken centraal:

 • functioneel communiceren in Nederlands, Engels en Frans

 • toeristische organisatie

 • onthaal

 • hosting

 • reisbegeleiding

bottom of page