top of page

LEERLINGBEGELEIDING

Welzijn op school

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen goed worden begeleid en een aanspreekpunt hebben als het even moeilijk gaat. Elke leerkracht is bereid te luisteren naar de kleine en grote zorgen van de leerlingen. Klastitularissen ondersteunen hun leerlingen maximaal.

 Klas

Soms moeten we meer op zoek naar een meer gerichte aanpak. Drie leerlingencoaches coördineren de leerlingbegeleiding. Ze werken steeds samen met het hele lerarenteam, de ouders en het CLB.

 

We hebben vertrouwen in de talenten van onze jongeren. We proberen hen te ondersteunen door ze te coachen en hen aan te sporen zelf oplossingen te zoeken. Zo groeien ze uit tot weerbare volwassenen.


De eerstejaars worden ondersteund door de Wathoe?-studiemethode die hen helpt om geleidelijk grotere leerstofpakketten te verwerken en goed te plannen. Deze methode wordt voortgezet in de 2de en 3de graad,

waarbij ze steeds zelfstandiger de methode hanteren.

 

Voor leerlingen met een leerstoornis kunnen -indien gewenst-een handelingsplan op maat krijgen om hun slaagkansen te optimaliseren.

Wij geven met veel plezier meer uitleg bij vragen rond specifieke problemen!

IMG_2674.JPG

STUDIEKEUZEBEGELEIDING


Een goede studiekeuze maken is bepalend voor de schoolloopbaan en het latere leven van onze leerlingen, maar de juiste keuze maken is niet altijd evident.

Ons team van leerlingenbegeleiders ondersteunt onze leerlingen hierbij en organiseert allerhande activiteiten om voor iedereen een opleiding op maat te vinden.

TEAM


Valerie Lecluyse


Andries Vleminckx


Hilde Gouwy

bottom of page