Je bent hier:

Toerismeleerlingen, derde graad, bieden gratis rondleidingen aan

Niet iedereen kan zomaar zorgeloos op vakantie. Daarom heeft Toerisme Vlaanderen het digitale platform ‘Vakantieschakel’ gelanceerd om vakantie voor iedereen mogelijk te maken. Ook onze school heeft zich geëngageerd en biedt gratis rondleidingen aan in Veurne en omstreken.
Deze zomer pakte Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts uit met een ambitieus project om vakantie voor iedere Vlaming mogelijk te maken. Samen met Toerisme Vlaanderen introduceerde hij het digitale platform ‘Vakantieschakel’ waar aanbieders oplossingen aanbieden voor éénieder die hindernissen ondervindt om op vakantie te gaan.
Ook onze school tekende in op het project en biedt gratis rondleidingen en gidsbeurten aan in de regio Veurne. Op vrijdag 16 september ontvingen de leerlingen van de derde graad Toerisme hun eerste groep van tweeëntwintig volwassenen uit Geraardsbergen op bezoek voor een dagje uit in Veurne.
Op het programma stond een bezoek aan het Bakkerijmuseum en een geschiedenisoverzicht van Veurne, een uitgebreide lunch op de markt, gevolgd door een wandelingetje langs de belangrijkste monumenten en bezienswaardigheden van Veurne, steeds met uitleg van onze leerlingen. Tot slot bezocht de groep nog de expo over de rol van vrouwen tijdens de Eerste Wereldoorlog, boven de Dienst Toerisme en het Stadhuis.
Op het einde van de dag trokken zowel de bezoekers als de leerlingen moe en tevreden terug naar huis. Zo tevreden zelfs, dat meteen met de groep uit Geraardsbergen werd afgesproken om dat nog eens over te doen, dit keer in Brugge, in november. Wordt vervolgd.

Meer