Je bent hier:

Handel 2de graad

Ben je praktijkgericht en wil je later werken voor de overheid, in het bedrijfsleven of de dienstensector? Dan is de richting Handel iets voor jou. Deze studie bereidt je voor op een job in de administratieve, boekhoudkundige, commerciële en logistieke diensten van een bedrijf. De tweede graad is als springplank naar de derde graad: algemeen verkennend. De leerlingen die in de eerste graad de richting ‘Handel & Ondernemen’ gevolgd hebben, verschijnen perfect voorbereid in de startblokken, maar ook wie de andere richtingen gevolgd heeft, kan probleemloos volgen. Je leert in theorie en praktijk hoe bedrijven en gezinnen elkaar ontmoeten op de handelsmarkt bij het aankopen en verkopen.
Naast het vak handel is er ook speciale aandacht voor dactylografie, ter voorbereiding van het ontwikkelen van vaardigheden die van nut zijn om moderne ICT-apparaten en –toepassingen te gebruiken in de hogere jaren.
In deze richting hebben we ook veel aandacht voor talen. Zowel Nederlands, Frans als Engels staan op het menu. Grammatica en woordenschat worden steeds in concrete situaties bestudeerd en toegepast. Het accent ligt op het verwerven van de nodige communicatieve vaardigheden.