Je bent hier:

Latijn 2de graad

De richting Latijn in de tweede graad biedt een uitdieping van de basiskennis die je in de eerste graad hebt verworven. Hierbij wordt de vergelijking gemaakt met onze hedendaagse leefwereld en tijdsgeest en wordt veel aandacht besteed aan het aanscherpen van de kritische zin en het staven van een eigen mening. Woordenschat verliest aan volume, de gekende grammatica wordt verder ingeoefend. Je leert zelfstandiger werken.
De verschillende opties zijn:


Optie 'Moderne Talen'

Wanneer je duidelijk interesse hebt voor Latijn, talen en cultuur, dan is deze richting de juiste voor jou. In zowel het derde als het vierde jaar krijg je één uur Frans en Engels extra. Ook Nederlands krijgt deze eer in het derde jaar. In het vierde jaar wordt dit extra uurtje ingenomen door Duits. Een talenrichting daagt leerlingen uit om bovenal op een enthousiaste manier hun taalvaardigheid te verbreden en te verfijnen, zowel mondeling, schriftelijk, luisterend als lezend. Op die manier wordt de basis gelegd voor een verdere studie op letterkundig vlak in de derde graad.

 

Optie 'Wiskunde'

Kiezen voor wiskunde betekent dat je aanleg én een uitgesproken interesse hebt voor dit vak. Je krijgt een grondige voorbereiding op de acht uur wiskunde in de derde graad. Om het hoge niveau te garanderen, worden aan elke leerling verantwoordelijkheden opgelegd: je moet de leerstof aandachtig, regelmatig en grondig verwerken, zowel in de klas als thuis.