Je bent hier:

Toerisme 2de graad

Atheneum Veurne biedt als enige in de regio de richting Toerisme aan. Deze richting sluit nauw aan bij de ASO-richtingen, met name door de vele taalvakken en het hoge niveau van de lessen aardrijkskunde, geschiedenis, kunstgeschiedenis en uiteraard ook het hoofdvak toerisme. Heb je de module economie of de richting Handel & Ondernemen gevolgd, dan  heb je uiteraard een voetje voor bij bepaalde vakken.
In de tweede graad wordt een grondige theoretische basis gelegd voor de praktijkgerichte oriëntering in de derde graad. Enige voorkennis om in te stappen is niet vereist, wel een interesse in de wereld om zich heen en de wil om hun mondiale kijk te verbreden. Want welke toekomstige reisleider kan zijn job naar behoren doen zonder andere talen te kennen? Welk reisbureau kan een trip uitwerken zonder daar de boekhouding bij te betrekken?
Toerisme klinkt een beetje als vakantie, maar is meer dan dat! Je leert de verschillende vakantiebestemmingen kennen, verdiept je in het veelzijdige aspect van de reisorganisaties, gaande van kostprijsberekening tot boeking van transport en hotel en je ontwikkelt een vlotte klantenomgang. Kortom, wie meer van de wereld wil zien en uitkijkt naar een boeiende en gevarieerde job zal zich direct thuis voelen in de richting toerisme.