Je bent hier:

Toerisme 3de graad

In de derde graad toerisme staat praktijkervaring én werkplekleren centraal. Dankzij de praktijkgeoriënteerde aanpak krijg je een mooi voorsmaakje van wat de toerismesector te bieden heeft. Je volgt observatiestages, neemt deel aan talrijke toeristische uitstappen, je oefent je gidscapaciteiten op toeristische locaties. Onbetaalbare ervaringen, voor velen ook de eerste kennismaking met de echte werkvloer.
Aanvullend op het werkplekleren neem je ook deel aan de verplichte jaarlijkse studiereis, zowel in het vijfde als in het zesde jaar. Deze studiereis organiseren ze zelf, onder begeleiding van hun leerkrachten.
In het zesde jaar is daarenboven ook een stage voorzien. De leerlingen krijgen de kans om gedurende twee weken werkervaring op te doen in een reisbureau, een toeristische dienst, een evenementenbureau of in het hotelwezen. Na hun secundaire studies kunnen ze alle kanten op: werken binnen de toerismesector of verder studeren aan de hogeschool. Hun opleiding biedt hen de perfecte basis voor verdere studies binnen het toerismesegment, zoals hotelmanagement, toerisme en recreatie, eventmanagement, …. Echter ook andere opleidingen liggen binnen hun handbereik.