Je bent hier:

Wiskunde 3de graad

Voor de component Wiskunde wordt in onze school gekozen tussen het basispakket 3u, voor de niet-wiskundige richtingen,  een kleine uitbreiding tot 5u voor de wetenschappelijke richtingen en tenslotte voor een uitbreiding tot 8u voor de wiskundige richtingen.

8u wiskunde/week

De wiskunde is van hoog niveau van algemeenheid en abstractie. Dit gebeurt via de vakken algebra, meetkunde, analyse, statistiek en kansrekening. Kiezen voor wiskunde in de derde graad betekent dat je aanleg én een uitgesproken interesse hebt voor dit vak. Wil je verder studeren in ingenieursstudies dan is de keuze voor 8u wiskunde noodzakelijk. Eveneens voor wie wetenschappen wil verder uitgaan op universitair niveau, heeft 8u wiskunde nodig om te slagen. Wie in de economische richting wil verder studeren, bv. handelswetenschappen of master economie, heeft een stevige basis met de module 8u wiskunde.

5u wiskunde/week

Wil je na je secundaire studies op bachelorniveau verder gaan, dan is de module met 5u wiskunde voldoende. Het abstractieniveau is minder hoog dan bij de puur wiskundige richtingen.

3u wiskunde/week

Dit is de basisoptie voor alle niet-wetenschappelijke en niet-wiskundige richtingen.