top of page

Nieuwe website

Bijgewerkt op: 27 jun. 2022

De website www.atheneumveurne.be van onze school werd helemaal vernieuwd.


De website steekt in een nieuw jasje. Leerkracht Pieter Brys (informatica, verkoop) herwerkte de inhoud van de vorige website tot een nieuw geheel. Hierbij werd heel wat aandacht geschonken aan het duidelijk communiceren van nieuwe updates met betrekking tot corona. Gezien de maatregelen zo vaak veranderen en we willen dat iedereen steeds op de hoogte is van de laatste wijzigingen, vonden we het belangrijk dat deze updates al op de eerste pagina te zien waren. U kan vervolgens doorklikken op Meer Nieuws indien u alle nieuwsberichten wenst te lezen.

Op de website vindt u - net zoals voorheen - alle informatie over de school en de mogelijke studierichtingen om u desgewenst bij te staan in de studiekeuze van uw zoon of dochter. Ook vindt u er alle praktische informatie in verband met de dagindeling, maaltijden, studiekosten, enzoverder. Via Links kan u doorklikken naar andere interessante pagina's, maar hier vindt u ook de downloads van bijvoorbeeld het schoolreglement en de brochure.

Nieuw is wel dat er deze keer ook aandacht was voor een duidelijke mobiele weergave. Alle pagina's zijn voortaan ook duidelijk leesbaar op uw smartphone of tablet.


Zoals eerder al werd vermeld, kregen ook de nieuwsberichten een prominente plaats op de website. Zo zie je op de eerste pagina al onmiddellijk een vijftal recente artikels te zien. Elk artikel werd ingedeeld in een categorie; zo zijn er de categorieën corona, schoolnieuws, mededelingen en extra-muros. Je kan van hieruit doorklikken naar het artikel of meer lezen op de pagina Nieuws.

Bezoekers die zich registreren op de Nieuwspagina worden via mail op de hoogte gebracht van de nieuwe artikels. Eens ingelogd op de pagina, kan u ook een reactie schrijven. Dankzij de koppeling met sociale media kan het artikel ook gedeeld worden via Facebook, Twitter, Linked-In of als link. Zo houdt u zelf ook anderen op de hoogte.


Voortaan krijgt u op de eerste pagina automatisch een update met de meest recente maatregelen te zien.


Ook al gooide corona heel wat roet in het eten, niet in het minst wat de planning van de schoolse activiteiten betreft, toch wil de school ook de - weliswaar beperkte - kalender via de website publiceren. Het bestand zal regelmatig worden aangepast gedurende het schooljaar, maar de laatste versie zal hier steeds te bekijken of te downloaden zijn.


De domeinnaam atheneumveurne.be blijft dezelfde, maar de website is voortaan ook bereikbaar via go-veurne.be of go-atheneumveurne.be. Bedoeling is om in de toekomst alle GO!-scholen uit de regio via één gemeenschappelijke website te laten doorklikken naar de school naar keuze.


We wensen u alvast veel surfplezier, maar blijven uiteraard ook steeds telefonisch bereikbaar op 058 31 10 89.

296 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page