top of page

Onze schoolquiz in de kijker

Ondernemingszin creëren? GO! atheneum Veurne Centrum doet hier graag aan mee!

Op vrijdagavond 10 februari vond de 1ste post-coronaeditie van de SchoolQuiz, georganiseerd door de leerlingen van 5 TSO en hun vakleerkrachten, plaats.


Tijdens de namiddag stelden de leerlingen alles in het werk om de polyvalente zaal om te toveren tot een waar Quizwalhalla.


Dertig quizteams, bestaande uit groepjes van vier personen, namen het tegen elkaar op. Elke ronde was gekoppeld aan het thema Decennia. Tussen de rondes door kregen de spelers tijd om de tafelrondes in te vullen. Halfweg de quiz werd de tussenstand meegedeeld. Al snel bleek dat de quizzers aan elkaar gewaagd waren.

Tot op het laatste moment bleef het spannend.


Met een eerste gedeelde plaats, duidde de schiftingsvraag ‘Hoe oud werd Margaret Thatcher, de uiteindelijke winnaar ‘Fill Jill’ aan.


De winnaars kregen van de directeur, Eddy Caluwaerts, een oorkonde, een trofee en een sleutelhanger met de miniversie van de trofee gecreëerd door de leerlingen van het eerste jaar STEM (science, technology, engineering en mathematics). Niemand ging echter met lege handen naar huis. Alle quizzers mochten een prijs, afkomstig van de welgevulde prijzentafel die door veel lokale handelaars werd gesponsord, kiezen.


Graag bedanken we alle sponsors, quizzers en helpende handen om de quiz tot een goed einde te volbrengen. De opbrengst van de quiz gaat integraal naar de leerlingen ter ondersteuning van geplande en/of toekomstige uitstappen.


Bedankt voor deze geslaagde editie!Een groepsfoto met de winnaars, directeur, vakleerkrachten en leerlingen van 5 TSO.

92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page